Skip to content

Te Koop: woonhuis Oostzijde 250B 1508 ES Zaandam

Beschikbaar

Bezichtiging plannen

€ 450.000,- k.k.

  1. Home>
  2. Woningen>
  3. Koop Zaandam Oostzijde 250B

Heel soms lijk je in een andere tijd te zijn beland. Dan is historisch besef zo precies uitgebeeld dat een wastobbe en petroleumstel eerder vanzelfsprekend dan bijzonder zijn. Zo is het hier ook. Dit vrijstaande en uitstekend onderhouden herenhuis met drie slaapkamers aan de Oostzijde in Zaandam is in 1916 gebouwd. Alle interne elementen lijken aan dit bouwjaar te refereren, van de ossenbloedrode plafondbalken en lambriseringen tot en met de geglazuurde boerderijtegels aan toe. De stijl is tot in de perfectie uitgevoerd, maar nadere inspectie verklapt dat hier geen enkele concessie is gedaan aan hedendaags comfort!

Natuurlijk is elke woning smaakgevoelig, hier meer uitgesproken dan wanneer de basis neutraal is gehouden. Er wordt ten slotte gewoond. Elke volgende bewoner vindt ook weer een invulling die past bij de eigen smaak en manier van leven. Wij hebben door middel van een digitale restyling van enkele de foto’s een voorbeeld gemaakt hoe de woning er uitziet met een andere woonstijl. Puur ter inspiratie. Wat ga jij er van maken?
Wat dit pand pas echt heel bijzonder maakt, zijn de hoekligging, de indeling en de bijgebouwen. Momenteel is de invulling vooral gericht op bewoning. De patio-achtige achtertuin is beschut en lieflijk ingericht, met volwassen leibomen en – nu nog – de belofte van veel kleur. Daarachter ligt een tuinkamer, die vrijwel volledig bij de buitenruimte is te betrekken. Er is hier verwarming, elektra en water. Via de Hof van Blois is de achtergelegen garage (ca. 55 m2) te bereiken, met ruimte voor drie à vier voertuigen. Dat biedt perspectief voor ondernemende kopers!

Indeling woning:

Begane grond: entree via inpandig portiek. Geheel met hout betimmerde hal met meterkast en schouw met haard. Met houtsnijwerk en lambrisering versierde trapopgang met diepe bergkast.
Doorzonwoonkamer met erker aan de voorzijde. Houten lambrisering, radiatorombouwen en balkenplafond. Geglazuurde tegels op de vloer. Gemetselde schouw met open haard. Aparte zijkamer (kantoor). Boogverbinding naar in stenen uitbouw en halve tree lager gelegen leefkeuken in landelijke stijl en met werkblad in hoekopstelling. Ingebouwde gaskookplaat met oven en afzuigkap in schouw. Koelkast. Hal met achterdeur. Met kraaldelen betimmerde toiletruimte. Nette badkamer met ligbad ‘op pootjes’, klassieke wastafel en inloopdouche.
1e verdieping: overloop met vide en een luik naar de bergvliering. Dakraam. Slaapkamer met bergkasten achter knieschot. Tweede slaapkamer met extra dakraam en vaste kastenwand. Derde slaapkamer met vaste kast en openslaande deur naar dakterras (21 m2).
2e verdieping: bergvliering.

Buitenruimte en bijgebouw:
Fraai aangelegde patio (binnentuin) met veel privacy en zon- en schaduwplekken. De voormalige garage/berging is verbouwd als tuinkamer en heeft onder andere houten betimmeringen, een gemetselde schouw, een extra werkblad met spoelbak en aansluitingen wasmachine en -droger. Er zijn dakramen voor extra daglichtinval. Aan de tuinzijde zijn er in drie slagen openslaande deuren. Met mooi weer kunt u de deuren openzetten en is deze ruimte een heerlijk verlengstuk van uw woonruimte.
Uiteraard kun je deze ruimte ook, met enige bouwkundige aanpassingen, weer in gebruik nemen als garage en berging. De deur aan Hof van Blois is nog aanwezig.
Vanuit deze ruimte is tevens een grote aangebouwde garage, met een gebruiksoppervlakte van ca. 55 m2, te bereiken. Deze garage biedt ruimte aan 3 à 4 voertuigen en heeft dubbele openslaande toegangsdeuren aan Hof van Blois. Daglicht wordt verkregen door een zijraam en dakramen.
Hiernaast biedt deze ruimte nog vele andere gebruiksmogelijkheden. Een hobby- en klusruimte, een opslagruimte, praktijk-/werk-/kantoorruimte? Deze ruimte leent zich daar nu ook prima voor. Zoek je een woning met een mogelijkheid tot een zogenaamde kangoeroe- of mantelzorgwoning, met mogelijkheid tot zorg aan huis, of een woning met een mogelijkheid voor een B & B? De grootte en situering ten opzichte van de woning leent zich daar goed voor. Er moeten dan uiteraard wel de nodige verbouwingen en aanpassingen worden door gevoerd, maar de mogelijkheden zijn er! Wij nodigen je graag uit om deze mogelijkheden samen met onze makelaar ter plaatse te bekijken en te bespreken.

De Oostzijde dankt de benaming aan de situering langs de Zaan. Ter hoogte van dit rijtje herenhuizen is de oever vrijwel onbebouwd waardoor de aanschouwer constant getrakteerd wordt op nautische taferelen.
De aangrenzende Hof van Blois sluit aan op het Rijkssnelwegennet (A7, A8 en Amsterdamse ring A10) én op de verbindingswegen naar de stad en andere dorpen binnen de Zaanstreek. Wie de fiets of de benenwagen prefereert, vindt de Bernhardbrug op een steenworp afstand. Vandaar is het een peulenschil naar de stad, voor vertier, shopplezier en het NS station. Hiervandaan vertrekt elke vijf minuten een intercity naar Amsterdam, Alkmaar of Hoorn. Wie Purmerend als bestemming heeft, kan ook in een paar minuten lopen naar NS station Kogerveld. Scholen, sportvelden, supermarkten. Letterlijk alles is voorhanden. In dit rustige hoekje aan de Zaan…

NB: De garage wordt eveneens separaat te koop aangeboden voor € 75.000,- k.k. Bij interesse in nodigen wij je uit tot het doen van een bieding. Voorkeur van verkoper is dat deze garage gezamenlijk wordt verkocht met de woning, maar biedingen op de garage worden serieus overwogen.

Bijzonderheden:
– woonoppervlakte 106 m2;
– gebruiksoppervlakte tuinkamer (vm garage) ca. 20 m2
– gebruiksoppervlakte garage ca. 55 m2
– inhoud 444 m3;
– perceelgrootte 219 m2 eigen grond;
– met bijgebouwen, balkon en binnentuin;
– rustige plek vlakbij de snelweg en gezinsvoorzieningen;
– aanvaarding in overleg.

  • 106 m2
  • 219 m2
  • 3

Kenmerken Oostzijde 250B

Overdracht

Koopprijs€ 450.000,- k.k.
Aanvaardingin overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte219 m2
Gebruiksoppervlakte woonfunctie106 m2
Inhoud444 m3

Bouw

Soortherenhuis
Bouwvormbestaande bouw
Bouwjaar1916
Dak typemansarde dak
Isolatievormengedeeltelijk dubbel glas

Indeling

Aantal verdiepingen3
Aantal kamers5
Aantal slaapkamers3

Maandlasten

Kun je niet wachten tot je bij ons aan tafel zit? Vul je gegevens in en krijg gelijk een indruk van je maximale hypotheek en maandlast. Let op, er zijn verschillende factoren van invloed op de hoogte van je hypotheek en de rente die je betaalt. Wil je zeker weten of je berekening helemaal klopt? Bel ons of loop even binnen bij een van onze kantoren.

bereken hier je hypotheek

Ligging Oostzijde 250B

Marktcijfers van Zaanstad

Gemiddelde verkoopprijs in Zaanstad

Landelijk gemiddelde: € 266.598,-

Gemiddelde vraagprijs in Zaanstad

Landelijk gemiddelde: € 288.096,-

Gemiddelde verkooptijd in Zaanstad

Landelijk gemiddelde: 28

Gemiddeld aangeboden in Zaanstad

Landelijk gemiddelde: 7228

Gemiddeld aantal verkocht in Zaanstad

Landelijk gemiddelde: 9419

Gemiddelde prijs/m2 in Zaanstad

Landelijk gemiddelde: 2.365

Vergelijkbaar woningaanbod