Skip to content

Te koop: appartement Claude Monetstraat 71 1506 KG Zaandam

Saen Garantiemakelaars Koog aan de Zaan
Neem contact met mij op

Verkocht

€ 225.000,- k.k.

  1. Home>
  2. Woningen>
  3. koop Zaandam Claude Monetstraat 71

Dit appartementencomplex aan de Claude Monetstraat, waar wij deze vierkamerwoning op de derde etage in de verkoop hebben gekregen, ligt aan de rand van de binnenstad van Zaandam. Van de parkeerplaats rijd je in een wip naar de snelweg, fiets je in een paar minuten naar het station of loop je zo naar de winkelstraten en het horecaplein. De woning kijkt achter op de parkeerplaats met het speelplein, vóór ligt een lekker ruim balkon op het zuiden.

Dit vierkamerappartement met eigen berging op de begane grond is ouderwets groot. Drie slaapkamers en een woningbreed balkon als buitenruimte waren in de bouwperiode van deze destijds als luxe beschouwde flats eigenlijk heel normaal. Die luxe zat in de brede galerijen, de liftinstallaties en vooral de grote ruimte om het complex heen. Hier kregen de kinderen volop speelplek, zijn er op de begane grond flinke bergingen voor de bewoners en kunnen die op het plein gemakkelijk en snel hun auto kwijt. De kwaliteit van de materialen, mate van isolatie en gezamenlijke installaties als blokverwarming droegen zeer zeker bij aan het comfortniveau.
Nu zijn deze appartementen inmiddels wat ouder maar zijn ze nog ongekend gewild onder starters en doorstromers. De actieve Vereniging van Eigenaren is gezond en wordt professioneel geleid, met een maandelijkse bijdrage van pakweg € 225 wordt het gebouw in optimale staat gehouden. Daar is een voorschot voor stookkosten in verwerkt. Veelal blijkt dat toereikend maar dat is afhankelijk van de bewoners zelf. Het gezamenlijk bezit wordt goed onderhouden, schoongemaakt en waar nodig gerepareerd. Daardoor behouden deze appartementen hun waarde.
Dit appartement is op punten flink verbeterd, zoals de keuken die met moderne apparatuur en fraaie fronten is uitgerust. De badkamer kan echter wel wat aandacht gebruiken, een mooie tegel als de perfecte omlijsting voor dat luxe douchepaneel met jetstralen bijvoorbeeld. Verder lost een goede decoratie alles op. Maar dat doe je toch al wanneer je gaat verhuizen, toch? Met een rol behang en een blik verf kom je een heel eind. Op de vloeren ligt pvc laminaat, dat is praktisch en behaaglijk aan de voeten. En onverwoestbaar.
Wie de extra slaapkamers niet per sé nodig heeft, kan nadenken over een andere indeling waarin de woonkamer meer ruimte krijgt. Of de badkamer. Twee slaapkamers worden samengetrokken. Wat je maar wilt. Wat een luxe!

Indeling:
Begane grond: beschut parkeerplein, diverse trappenhuizen en liftinstallaties, brandtrappen. Separate berging, voorzien van elektra.
3e Etage: galerij. Entree appartement. Hal met meterkast. Keuken met werkblad in hoekopstelling. Ingebouwde vijfpits gaskookplaat met wasemkap en vaatwasser. Gesloten warmwatersysteem (geiser). Aansluitingen wasmachine en -droger. Geheel betegelde toiletruimte met wandcloset, bidetdouche en fontein. Badkamer met luxe douchepaneel en wastafelmeubel. Slaapkamer (6 m2) met houtlaminaatvloer. 2e Slaapkamer (9,5 m2) met vaste kasten en houtlaminaatvloer. Ruime en lichte woonkamer met openslaande deur naar ruim 7 meter breed balkon op het zuiden. 3e Slaapkamer (ruim 11 m2) met houtlaminaatvloer, schuifwandkast en openslaande deur naar het balkon. Keukenblok met warmwatervoorziening (boiler).

De Claude Monetstraat ligt aan de rand van het Zaandamse stadscentrum. Ver genoeg om geen last te hebben van verkeersdrukte maar wel zo dichtbij dat alle stadse voordelen onder handbereik liggen. De doorgaande weg leidt naar zowel snelweg als provinciale wegennet. Binnen tien minuten rijd je op de Amsterdamse ring A10, de tweede Coentunnel doet haar doorstromende werk uitstekend dus reistijd mag geen belemmering zijn. Treinforenzen fietsen naar het station, stappen elke vijf minuten in een intercity naar Amsterdam CS en zijn 12 minuten later op bestemming. Spreekt voor zich dat Hoorn, Alkmaar, Sloterdijk, Haarlem en Schiphol ook uitstekend bereikbaar zijn. Het streekvervoer heeft een halte voor de deur. Ook een goede optie om snel en efficiënt te komen waar je maar wilt!

Bijzonderheden:
– woonoppervlakte 73 m2;
– inhoud 240 m3;
– drie slaapkamers, herindelingsmogelijkheden;
– gezonde VvE, maandelijkse bijdrage € 225,41 inclusief voorschot water en stookkosten;
– door ligging en oppervlakte heel veel mogelijkheden;
– aanvaarding in overleg

  • 73 m2
  • 3

Kenmerken Claude Monetstraat 71

Overdracht

Koopprijs€ 225.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Woonoppervlakte73 m2
Inhoud240 m3

Bouw

SoortGalerijflat
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1965
Dak typePlat dak

Indeling

Aantal verdiepingen1
Aantal kamers4
Aantal slaapkamers3
Aantal badkamers1

Maandlasten

Kun je niet wachten tot je bij ons aan tafel zit? Vul je gegevens in en krijg gelijk een indruk van je maximale hypotheek en maandlast. Let op, er zijn verschillende factoren van invloed op de hoogte van je hypotheek en de rente die je betaalt. Wil je zeker weten of je berekening helemaal klopt? Bel ons of loop even binnen bij een van onze kantoren.

bereken hier je hypotheek

Ligging Claude Monetstraat 71

Marktcijfers van Zaanstad

Gemiddelde verkoopprijs in Zaanstad

Landelijk gemiddelde: € 284.108,-

Gemiddelde vraagprijs in Zaanstad

Landelijk gemiddelde: € 306.808,-

Gemiddelde verkooptijd in Zaanstad

Landelijk gemiddelde: 24

Gemiddeld aangeboden in Zaanstad

Landelijk gemiddelde: 5824

Gemiddeld aantal verkocht in Zaanstad

Landelijk gemiddelde: 8759

Gemiddelde prijs/m2 in Zaanstad

Landelijk gemiddelde: 2.508

Vergelijkbaar woningaanbod